חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

הראל חב' לביטוח בע"מ נ' חאג' יחיא

: | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום נתניה
7798-07
4.10.2010
בפני :
עוז ניר נאוי

- נגד -
:
הראל חב' לביטוח בע"מ
:
אחמד חאג' יחיא
החלטה

החלטה

1. בישיבת היום טען ב"כ הנתבעת כי לנתבע אין כל קשר לאירוע נשוא התביעה. עוד טען כי בכוונתו לעתור לביטול פסק דין שניתן בהמרצת פתיחה 1258/06 בבית משפט השלום בבאר שבע בה נקבע כי הנתבע כאן הינו הבעלים של הרכב הפוגע נשוא התביעה.

2.ב"כ הנתבע טען כי פסק הדין בהמרצת הפתיחה ניתן בהעדר הגנה ולפיכך ועל מנת ליתן לנתבע את יומו בכוונתו להגיש בקשה לביטול פסק הדין וזאת ייעשה בתוך 7 ימים מהיום.

3.עוד טען ב"כ הנתבעת כי לכשתוגש בקשת הביטול האמורה, יש להתלות את ההליכים בתיק דנן עד למתן החלטה בבקשת הביטול ואם תתקבל בהמרצת הפתיחה.

4. ב"כ התובעת אינו מתנגד לנקיטת הליכים כאמור אך עומד על תשלום הוצאותיו והוצאות העד מטעמו באשר כפי שאף הודה ב"כ הנתבע פסק הדין בהמרצת הפתיחה הנ"ל ידוע לב"כ הנתבע למצער מחודש דצמבר 2009 עת בוטל פסק הדין בתיק דנן שניתן בהעדר הגנה, בהסכמה.

5.אכן הצדק עם ב"כ התובעת. ככל שלב"כ הנתבע היו או ישנן טענות כנגד אותו פס"ד והמרצת הפתיחה הרי שיכול היה לעתור לביטול אותו פסק דין אם אכן סבר כי הוא מהווה מכשלה בתובענה דנן. ב"כ הנתבע לא עשה כן ואף בכתב ההגנה שהגיש לא טען כל טענה כנגד אותו פס"ד. בנסיבות אלה, ישיבת היום היתה מיותרת ובוזבז זמן רב שיכול היה להיות מנוצל לאותן פעולות אותן בכוונת ב"כ הנתבע לנקוט.

6.בהסכמת הצדדים ישיבת היום תדחה על מנת לאפשר לב"כ הנתבע להגיש בקשת ביטול כאמור וזאת בתוך 7 ימים מהיום. ככל שתוגש יגישו הצדדים הודעה משותפת באשר להתליית ההליכים בתובענה דנן עד להחלטה בבקשת הביטול ובהמרצת הפתיחה אם אכן יבוטל פסק הדין .

7. בנסיבות העניין ולאור האמור ובשים לב להתנהלות הנתבע אני מחייב את הנתבע לשלם לתובעת הוצאות משפט בסך 2500 ₪ בצירוף מע"מ ללא קשר לתוצאות ההליכים וזאת בתוך 30 יום מהיום.

כמו כן ישלם הנתבע לב"כ התובעת את שכר העד מר חבושה אורון בסך 600 ₪ וזאת בתוך המועד האמור.

8.תזכורת פנימית 12.10.10.

ניתנה והודעה היום כ"ו תשרי תשע"א, 04/10/2010 במעמד הנוכחים.

עוז ניר נאוי, שופט

הוקלד על ידי: דנה לוינסון התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>